Första dagen osv.

”Första dagen på resten av mitt liv”. Så många gånger jag tänkt det som någon form av nystart. Men varje dag är ju faktiskt första dagen på resten av mitt liv. Varje dag är en ny dag att välja om. Att börja på nytt. Eller att fortsätta som förut. Det finns så många vägskäl att ställa sig vid, så många definierande stunder att mäta sin förändring i. Nyår. En födelsedag. Någons födsel. Någons död.

Dagen efter att pappa dog vaknade jag och andades. Minuten efter att han slutat andas, klockan 13.15 den 3 oktober 2016, andades jag. Veckan efter. Säkert månaden efter också. När jag tänkte på den där stunden när han skulle dö, då när jag visste att han skulle dö men inte när, då tänkte jag att något avgörande måste ske i mig när han inte längre finns. Men det gjorde det inte. Det är mycket möjligt att antingen kroppen eller hjärnan inte fattat att han är död, för det är sådär att jag vet men inte känner eller känner men inte förstår. Men i alla fall så andas jag. Jag skrattar på riktigt, jag känner lukten av kommande vinter i näsan och när jag blundar ser jag skidbacken och skotern och snöbollarna. Jag gråter också, och är hjärtskärande och fullständigt förstörd varje gång jag tänker att jag ska ringa honom, men jag är H Ä R ändå.

Så nu när det närmar sig en månad efter pappas död slappnar jag av lite. Jag är fortfarande herre över mitt liv. Jag lever och jag är frisk, idag, och imorgon ÄR första dagen på resten av mitt liv helt oavsett längden på mitt liv eller vad jag fyller det med. 


Avslutar med tunnelbanan som kom på pappas födelsedag för en vecka sen. Pappa fick namnet Edvard från sin pappa som fick det av sin pappa. Allt påminner om just min pappa just nu, och det är skönt även om jag inte funnit någon tro på något övernaturligt nu heller. Däremot är det svårt för mig, som var så knuten till pappa redan som bebis, att förstå att det bandet nu bara är borta. Och eftersom att pappa var rätt torsk på bloggning och att skriva rätt länge väljer jag att tro att om det finns något efterliv så läser han definitivt min blogg 😉

//Ew.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s